ΝΕΑ ΘΑΛΠΗ
Φροντίδα Ηλικιωμένων
Λεωφόρος Μαραθώνος 8
'Aγιος Στέφανος Αττικής 145-65

Τηλ. (+30) 210-6218400-4
Fax. (+30) 210-8142557
e-mail: info@neathalpi.gr
περισσότερα...


Στη ΝΕΑ ΘΑΛΠΗ, έχουμε πεισθεί για το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της ψυχαγωγίας και κοινωνικοποίησης των φιλοξενουμένων μας μεταξύ τους, καθώς επίσης και με την οικογένεια και τους φίλους τους...
περισσότερα...


Χαρούμενα γενέθλια
Εθνικές επέτειοι
Η γιορτή της Μαργαρίτας
Καλοκαίρι σημαίνει εκδρομή
Λουλουδιασμένη Πρωτομαγιά
Χριστός Ανέστη...σε έσπασα!
Ό,τι πάρεις εκατό...
Ενθουσιώδεις καρναβαλιστές
Τα φετινά Χριστούγεννα
Η δημιουργική απασχόληση αποτελεί κεφαλαιώδες κομμάτι της ζωής στη Νέα Θάλπη.

Σύγχρονες έρευνες στο χώρο της νοημοσύνης έχουν αποδείξει ότι ο συνδυασμός πνευματικής και σωματικής άσκησης βοηθά στη διατήρηση, ακόμα και στην επιλεκτική βελτίωση των νοητικών ικανοτήτων των ατόμων τρίτης και τέταρτης ηλικίας. Με τον όρο νοητικές ικανότητες εννοούμε επιγραμματικά τις διάφορες μορφές μνήμης, την προσοχή, την αφαιρετική, συνδυαστική και λογική σκέψη, τη λεκτική και υπολογιστική ικανότητα. Παράλληλα η δημιουργικότητα, δηλαδή η ικανότητα του να παράγει κανείς κάτι καινούριο, αλλά και να βρίσκει λύσεις σε καινοφανείς καθημερινές προκλήσεις υπό τη μορφή της πρακτικής νοημοσύνης, δε μειώνεται με την πάροδο της ηλικίας.

(Πατήστε τις φωτογραφίες για μεγένθυνση)

Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι διαθέτουν δυναμικό εξέλιξης. Ένα υποστηρικτικό και ενισχυτικό περιβάλλον λειτουργεί προτρεπτικά και δίνει κίνητρο στο άτομο να προσπαθήσει και να εκδηλώσει ενδιαφέρον και περιέργεια. Ένα τέτοιο περιβάλλον που καλλιεργεί και παράγει ερεθίσματα λειτουργεί θεραπευτικά και για τα άτομα με νοητικές αδυναμίες.

Σκοπός των εκδηλώσεων και των δραστηριοτήτων μας είναι η ολιστική κινητοποίηση και δραστηριοποίηση του ατόμου στο βαθμό που δύναται και όχι μονάχα η παθητική συμμετοχή του. «Όπως πρέπει να ασκούμε το σώμα μας, έτσι πρέπει να κρατάμε σε εγρήγορση και το νου μας προκειμένου να είμαστε υγιής. Τόσο οι νοητικές, όσο και οι σωματικές ικανότητες όταν δεν εξασκούνται, περιορίζονται και φθίνουν.»
 
«Use it or lose it» λένε αποφθεγματικά οι Αμερικάνοι γεροντολόγοι και οι Έλληνες θυμόσοφοι «Ό, τι αφήσεις, σε αφήνει». Η ρήση αυτή έχει αποδειχθεί επιστημονικά με επανειλημμένες έρευνες.

Στη Νέα Θάλπη δεν παραιτούμαστε ποτέ...

 
© 2006-2010 ΝΕΑ ΘΑΛΠΗ Φροντίδα Ηλικιωμένων | Aποποίηση Δικαιωμάτων